follow us: facebook

Tipy a triky

Přečtěte si zajímavé články o vaření.

Jak nakupovat a skladovat potraviny

Pamatujte si asi nejdůležitější gastronomicko-medicínskou poučku, že jsme to, co jíme. Proto vždy nakupujte jen kvalitní potraviny. Nákupem vaření vždy začíná.

Číst celý článek

Maso

Maso patří asi mezi nejdražší potraviny používané na kuchyňské zpracování, ale péči si zaslouží stejnou jako vše ostatní. U masa platí asi nejvíc, že je potřeba jej nakupovat jen tam, kde prodejci můžete skutečně věřit.

Číst celý článek

Ryby a mořské plody

Ryba nesmí zapáchat, vždy si nechte rybu ukázat a přivoňte si. Pokud je prodávána s vnitřnostmi, tak je to znamení, že je skutečně čerstvá.

Číst celý článek

Suché zboží

Důležité u suchého zboží je, aby bylo skutečně skladováno v suchu s nízkou relativní vlhkostí vzduchu a při teplotě aspoň 15 stupňů.

Číst celý článek

Důležité u suchého zboží, je, aby byly skutečně skladovány v suchu s nízkou relativní vlhkostí vzduchu a při teplotě aspoň 15 stupňů.